loading...

mei 9, 2019

CONCEPT ONTWERP VORMGEVING OPMAAK DTP OPMAKEN OP SMAAK BRENGEN CREATIEF VORMGEVEN

CONCEPT ONTWERP VORMGEVING OPMAAK DTP OPMAKEN OP SMAAK BRENGEN CREATIEF VORMGEVEN

Opsmaak Vormt is dagelijks bezig met uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van print en online producties. Een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden is het op smaak brengen van communicatie-uitingen. Dit kun je ook creatief vormgeven noemen. Meerdere termen zijn toepasbaar op ons werk. In het kort komt het erop neer dat er vaak ook een overlapping is in wat we doen of wat een ontwerper, vormgever, opmaker of dtp-er doet.

Concept: een idee of een verzameling van ideeën die nog creatief uitgewerkt moeten worden. Na een brainstormsessie wordt een concept gevormd.
Ontwerp (Grafisch ontwerp): Het concept wordt creatief uitgewerkt tot een of meerdere voorstellen. Een grafisch ontwerper werkt het concept uit tot een mooi ontwerp. Vervolgens gaat de vormgever het geheel uitwerken tot een mooie en functionele uiting geschikt voor print en/of online.
Vormgeving (grafische vormgeving): het definitieve ontwerp wordt uitgewerkt (vormgegeven).
Opmaak, DTP: Niet alles wat gemaakt wordt hoeft als basis een sterk grafisch ontwerp te hebben. Soms zijn we bezig met communicatie-items / huisstijl-items als briefpapier, enveloppen en visitekaartjes, bloks, formulieren etc. Als basis is er een huisstijl welke toegepast wordt op de verschillende uitingen. Hier heb je het dan over opmaken of dtp-en (desktoppublishing). Het bewerken van bestaande documenten (opmaakbestanden).
Op smaak brengen / creatief vormgeven: We zijn sterk in het op smaak brengen van communicatie-uitingen. Hierbij voegen we creativiteit en functionaliteit toe aan communicatie-uitingen. Dit kan een visitekaartje, folder, brochure of boek zijn maar ook de belettering van een etalage of een beurswand.

Posted in Creatief vormgeven, one-stop-printshop, Ontwerp, Op smaak brengen, Print, Print & drukwerk, Sign, VormgevingTaggs:
Write a comment